diumenge, 24 de novembre del 2013

GUIX MULLAT

Avui explicaré com dur a terme la tècnica feta per aquest dibuix:


Com es pot veure és una tècnica molt fàcil i molt senzilla de fer, simplement es necessita una cartolina, de qualsevol color, guixos de colors i un potet amb aigua.

El truc és mullar una de les dues puntes del guix a l'aigua i començar a dibuixar sobre el paper. El resultat és el guix aquest desfet que crea com una massa que queda adherida al full creant aquest traç.
Un cop acabat el dibuix és aconsellable passar laca per sobre per evitar que es desenganxi el color o les parts seques de guixos salti.

____________________________________________________________________________________________



"Prefiero dibujar a hablar. Dibujar es más rápido, y deja menos espacio para la mentira
Le Corbusier 

dilluns, 11 de novembre del 2013

DIBUIX LLIURE

Aquesta activitat consisteix en realitzar un dibuix de lliure elecció, ja sigui una forma simple o un dibuix més complex, per després poder pintar-ho amb aquarel·la. 

Penso que és molt bona activitat ja que amb un pinzell a la mà i una bona gama de colors es pot disfrutar de la manera més senzilla. Així doncs, i personalment m'ho vaig passar molt bé, aquest és el resultat un cop barnissat perquè no es corri la pintura.












_______________________________________________

“La creatividad nunca ha sido sensata. ¿Por qué habría de serlo? ¿Por qué tú deberías ser sensato? A lo largo del tiempo, lo que un artista necesita es entusiasmo, no disciplina.

 Julia Cameron

dimarts, 5 de novembre del 2013

VIRUTES DE PLASTIDECOR



L'altre dia vàrem realitzar una tècnica que requereix molta paciència per poder emplenar el dibuix de color.

Es diu dibuix amb virutes de plastidecor i es necessita una cartolina, llapis per dibuixar, plastidecors de colors, una maquineta, i una planxa.



Així doncs, comencem amb la cartolina en blanc, la dobleguem pel mig i comencem a dibuixar la part dreta (o esquerra) del dibuix que volguem fer. 

Nota: preferentment dibuixos que siguin simètrics, com una papallona, o enfocats de manera frontal, ja que nosaltres dibuixem només una part.


Un cop acabat el dibuix, el pintarem amb les virutes del plastidecor, és a dir, farem punta amb la maquineta del color corresponent al que volguem pintar. 

  

Amb aquestes omplirem el dibuix, i un cop estigui tot colorit, tancarem la cartolina (amb compte de no moure les virutes) i amb un drap per sobre el full, li passarem la planxa per aplicar-li calor. 

Aquesta produirà aquest efecte:



















La calor de la planxa ha desfet les
virutes del plastidecor i s'han enganxat a l'altre costat de la cartolina que teniem en blanc, completant així el dibuix pels dos costats.

[!] Sol quedar la ralla del plec sense pintar a la primera, caldrà repassar-la un cop estigui el dibuix acabat. [....]

_________________________________________________________________________________


Los espejos se emplean para verse la cara, el arte para verse el alma.

George Bernard Shaw