diumenge, 8 de desembre del 2013

Esquitx!

Avui la tècnica que penjaré en el blog és la de pintar amb raspall de dents. Bueno, no pintarem amb aquest com un pinzell sinó que l'utilitzarem per esquitxar el full de pintura, explico...

Primer de tot,  i com tots els altres, decidim el dibuix que volem fer o en aquest cas una paraula i el fem en un full en blanc apart. Començarem a retallar el contorn i un cop acabat ens quedarà la plantilla que la podrem usar o bé pintant el forat o amb el retall i pintar el voltant (com en el meu cas).

Un cop fet, barrejarem pintura amb una mica d'aigua per fer la barreja menys espesa, i sucarem el raspall de dents. Un cop aquest estigui ben impregnat de pintura amb el dit farem moure els filaments en direcció que l'esquitxada de pintura quedi cap al full. Ho podem fer amb tants colors com volguem, dependrà del dibuix que hem escollit.

Després ho deixarem assecar i ho barnissarem, i aquest és el resultat:


Us animo a probar-ho a casa, això sí, amb paper de diari a sota i amb bata que esquitxa! :)

________________________________________________________________________________

La creatividad es la facultad mental o espiritual que nos capacita para dar existencia, aparentemente a partir de nada, a algo que posea belleza, orden o significación.
Peter Brian Medawar


diumenge, 24 de novembre del 2013

GUIX MULLAT

Avui explicaré com dur a terme la tècnica feta per aquest dibuix:


Com es pot veure és una tècnica molt fàcil i molt senzilla de fer, simplement es necessita una cartolina, de qualsevol color, guixos de colors i un potet amb aigua.

El truc és mullar una de les dues puntes del guix a l'aigua i començar a dibuixar sobre el paper. El resultat és el guix aquest desfet que crea com una massa que queda adherida al full creant aquest traç.
Un cop acabat el dibuix és aconsellable passar laca per sobre per evitar que es desenganxi el color o les parts seques de guixos salti.

____________________________________________________________________________________________



"Prefiero dibujar a hablar. Dibujar es más rápido, y deja menos espacio para la mentira
Le Corbusier 

dilluns, 11 de novembre del 2013

DIBUIX LLIURE

Aquesta activitat consisteix en realitzar un dibuix de lliure elecció, ja sigui una forma simple o un dibuix més complex, per després poder pintar-ho amb aquarel·la. 

Penso que és molt bona activitat ja que amb un pinzell a la mà i una bona gama de colors es pot disfrutar de la manera més senzilla. Així doncs, i personalment m'ho vaig passar molt bé, aquest és el resultat un cop barnissat perquè no es corri la pintura.












_______________________________________________

“La creatividad nunca ha sido sensata. ¿Por qué habría de serlo? ¿Por qué tú deberías ser sensato? A lo largo del tiempo, lo que un artista necesita es entusiasmo, no disciplina.

 Julia Cameron

dimarts, 5 de novembre del 2013

VIRUTES DE PLASTIDECOR



L'altre dia vàrem realitzar una tècnica que requereix molta paciència per poder emplenar el dibuix de color.

Es diu dibuix amb virutes de plastidecor i es necessita una cartolina, llapis per dibuixar, plastidecors de colors, una maquineta, i una planxa.



Així doncs, comencem amb la cartolina en blanc, la dobleguem pel mig i comencem a dibuixar la part dreta (o esquerra) del dibuix que volguem fer. 

Nota: preferentment dibuixos que siguin simètrics, com una papallona, o enfocats de manera frontal, ja que nosaltres dibuixem només una part.


Un cop acabat el dibuix, el pintarem amb les virutes del plastidecor, és a dir, farem punta amb la maquineta del color corresponent al que volguem pintar. 

  

Amb aquestes omplirem el dibuix, i un cop estigui tot colorit, tancarem la cartolina (amb compte de no moure les virutes) i amb un drap per sobre el full, li passarem la planxa per aplicar-li calor. 

Aquesta produirà aquest efecte:



















La calor de la planxa ha desfet les
virutes del plastidecor i s'han enganxat a l'altre costat de la cartolina que teniem en blanc, completant així el dibuix pels dos costats.

[!] Sol quedar la ralla del plec sense pintar a la primera, caldrà repassar-la un cop estigui el dibuix acabat. [....]

_________________________________________________________________________________


Los espejos se emplean para verse la cara, el arte para verse el alma.

George Bernard Shaw

dimarts, 15 d’octubre del 2013

IMPRESSIÓ

L'altre dia vam realitzar una tècnica a classe que penso que seria bona idea realitzar-la amb els nens i nenes de la llar o pàrvuls, ja quel resultat és molt visual i molt acurat.

Primerament agafàvem un full DIN-A4, (tot i que la mida és pot variar segons la idea del treball) i es doblega per la meitat. La part dreta de dins es pinta amb ceres toves de diferents colors, és aconsellable pintar-la de molts colors en fraccions petites per obtenir un millor resultat. 


Un cop queda la part de dins colorida, es torna a doblegar el full, i per la part de fora (la que queda com la portada del full) cada nen i nena fa un dibuix, millor lliure que dirigit, amb llapis i preferiblement apretant una mica el traç.


I no us explico el resultat, us el ensenyo tan per dins com per fora:










La felicidad no es un ideal de la razón , sino de la imaginación


dijous, 26 de setembre del 2013

Benvinguts/BENVINGUDES


PASSIN, PASSIN, QUE VEURÀN EL PISSET...




Pasen y vean el show estrella, manualidades y artes plásticas, pintura acrílica, colores de madera, rotuladores... Todo tipo de artistas que crean ARTE de mil maneras distintas, con mil técnicas diferentes, que hoy (y a lo largo del curso) tendrán la suerte de poder conocer.


El espectáculo de expresión y comunicación está a punto de empezar, esto es sólo el prólogo (obligado).




















_______________________________________________________________________________

Y cómo decía Friederich Nietzsche...

El mundo real es mucho más pequeño que el mundo de la imaginación.

dimarts, 24 de setembre del 2013

“Si buscas resultados distintos, no hagas siempre lo mismo”
 Albert Einstein